Pse ndërpriten ëndrrat?! Fundi i bukur që nuk kemi në dorë…

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 28-07-2017

0

E dini përse ëndrrat e reja nuk kanë fund, përkatësisht për çka kurrë nuk “shohim” fundin posaçërisht të ëndrrës së bukur apo të keqe?

Secili prej nesh mban në mend ndonjë ëndërr e cila e ka prekur, qoftë ajo e bukur apo e keqe. Ëndërroni ndonjë ngjarje të ardhshme, ngjarje të bukur në të cilën kënaqeni, por mu para “finales” së madhe, ju del gjumi. Ëndrrat me detaje të shumta, me të cilat kënaqeni, quhen ëndrra lucide, sepse gjatë tyre jemi të vetëdijshëm që po ëndërrojmë dhe madje në mënyrë të vetëdijshme mund të ndikojnë në ngjarjet.

Ky është emri i bukur që po i vendoset vajzave në mbarë botën

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 28-07-2017

0

Ekziston një emër i vajzave që i tejkalon gjithë të tjerët në listën mbarëbotërore të emrave- dhe ndoshta nuk është ai emër që prisni ju.

Duket sikur opsionet për emrat e foshnjave janë të pafundme – ka emra tradicionalë, emra të të famshmëve dhe emra ripërtrirës. Ka emra të gjatë, emra të shkurtë, emra dramatik dhe emra të thjeshtë. Por pa marrë parasysh sa opsione kemi në dispozicion, ka një emër që është bërë shtyllë rreth globit, transmeton Gazeta Shneta.

A e dini pse “Deti i Vdekur” ka këtë emër?

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 28-07-2017

0

Shpesh e keni dëgjuar si emer “Deti i Vdekur”, apo ndoshta edhe e keni vizituar për pushime. Por, a iu ka shkuar mendja ta deshifroni pse e mban këtë emer?

Emeritmin nuk e ka marrë për ndonjë fatkeqësi njerëzore, por në ujrat e tij nuk zhvillohet jeta e gjallesave të tjera.
Deti i Vdekur ka marrë këtë emer nga përmbajtja të lartë e kripës, gjë që e bën të pamundur që jeta e gjallesave të lulëzojë në ujërat e tij.

Sekreti i 120 vjeçarëve tek ky frut i thatë. Ne farat i hedhim në kosh ata…

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 28-07-2017

0

Kur dikush ka ditëlindjen, urimi është:”U bësh edhe 100 vjeç”, apo jo? Por në një komunitet të thuash u bëfsh 100-vjeç, është pak. Komuniteti Hunza në Pakistanin e Veriut, i sheh të qeshur me stilin e jetës, me dietën e të ushqyerit.

Komuniteti përbëhet nga 87,000 njerëz që jetojnë në malet e Pakistanit verior me një jetëgjatësi mesatare prej 120 vitesh. Në disa raste të rralla ata jetojnë madje deri në moshën 160 vjeçare, shpesh pa probleme shëndetësore.
Hunzasët janë një shembull i përsosur se si ndjekja e një diete të shëndetshme, mund të rrisë jetëgjatësinë dhe të përmirësojë kushtet shëndetësore.

Zbulohet anija e mbytur, që mbart thesarin prej ari të nazistëve

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 27-07-2017

0

Një arkë që konsiderohet të jetë thesar i humbur nazist, me vlerë 111 mijë eurosh, është gjetur në thellësinë e një anije të fundosur gjermane.

Ajo u gjet në anijen “SS Minden”, që është fundosur në vitin 1939, jo shumë kohë pas shpërthimit të Luftës së Dytë botërore, shkruan Daily Mail.

Hulumtuesit e anijeve u janë drejtuar autoriteteve të Islandës për t’u dhënë leje për hulumtim më të thellë të mjetit lundrues. Natyrisht që “gjuetarët e thesareve” të cilët edhe e gjetën këtë pasuri, mendojnë se u takon Mbretërisë britanike.

Dushi i ngrohtë apo i ftohtë – cili është më i mirë?

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 27-07-2017

0

Dëshironi ju dush të ngrohtë – nën të cilin do të qëndroni derisa nuk fishkeni? Tretmani i këtillë relakson, mirëpo a është kjo zgjedhja më e mirë?

Pavarësisht nga kjo se a dëshironi dush të ngrohtë apo të ftohtë, gjithsesi rekomandohet që para përfundimit të dushit të lëshoni ujë të ftohtë! Në këtë mënyrë poret mbyllen, pastaj lëkura mbrohet nga papastërtitë.
Uji i ngrohtë është i mirë, sepse hap poret dhe mundëson në mënyrë të efektshme pastrimin e trupit.

Gjërat e tmerrshme që mund të të ndodhin nëse nuk flini mjaftueshëm

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 26-07-2017

0

Pagjumësia nuk është shaka

Shumë njerëz mendojnë se gjatë ditëve të punës mund të marrin më pak gjumë dhe më pas atë t’a kompensojnë gjatë vikendit, por ata befasohen nga lëndimet serioze që mund t’i ndodhë organizmit tuaj/Është e rekomandueshme që një njeri i rritur t’i bëjë nga shtatë deri në nëntë orë gjumë, kurse për fëmijët rekomandohe edhe më shumë.
Deri në 70 milionë amerikanë kanë çrregullime të gjumit, të cilët edhe ankohen se kanë probleme me shëndetin dhe kjo si pasoj e mungesës së gjumit.