37 vjecarja me gjysme truri jeton normalisht

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 13-10-2009

0

37 vjecarja me gjysme truri jeton normalishtKush mendon se te mos kesh trurin e plote reflekton edhe ne menyren e te vepruarit e te menduarit, e ka gabim.

Kete e hedh poshte shembulli i nje 37 vjecareje nga Virginia e cila nuk e ka pjesen e majte te trurit dhe te gjitha funksionet ne koken e saj i kryen pjesa e djathte e trurit.

Rasti i Michelle Mack ka vene ne levizje shkencetaret, te cilet kane ngelur me goje hapur pasi 37 vjecarja eshte nje njeri mese normal, madje ka marre nje diplome universitare dhe ben nje jete si gjithe njerezit e tjere.

Kur lindi te gjithe ishin te sigurt se tek Michelle dicka nuk shkonte, por u deshen 27 vjet per te kuptuar se ajo nuk kishte nje pjese te konsiderueshme te trurit. 10 vjet me pare, doktor Grafman nga Instituti Kombetar i Shendetit ne SHBA, doli ne perfundimin se pjesa e majte e trurit nuk ekzistonte.

“U shtangem kur vume re nje dem celebral me te tilla permasa sepse korja dhe nje pjese e madhe e gjysmes se trurit ishin demtuar”, shprehet shkencetari. Duke pare se Michelle eshte nje njeri normal, doktor Grafman doli ne perfundimin se hemisfera e djathte e trurit ka marre persiper gjithe funksionet e pjeses se demtuar.

Michelle eshte diplomuar dhe ka nje pune te mire. Problemi i vetem i saj eshte lodhja qe ka ne momentet e emocioneve dhe disa aspekte te lidhura me konceptin hapesire-kohe./Top-Channel

Komentoni këtë kuriozitet