5 qytetet më të rrezikshme në botë

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 01-04-2013

0

San-Pedro-Sula-Honduras-ViolenciaQyteti më i rrezikshëm në botë, çdo ditë ekzekutohen në mënyrë mafioze 3 persona!

Bëhet fjalë për qytetin më të rrezikshëm në botë dhe kurrsesi nuk mund të ishte e rastësishme!
Paligjshmëria dhe dhuna janë shenjat dalluese të San Pedro Soula në Honduras. Gjakderdhja, vrasjet mafioze dhe sulme terroriste, janë pjesë e jetës së përditshme në këtë qytet. Statistikat që erdhën në dritë të dëshmojnë se të paktën tre persona vriten çdo ditë në San Pedro Soula! Shumica vrasjeve, në fakt, bëhen nga duart e kriminelëve të paskrupullt me metoda martire dhe jashtëzakonisht të dhimbshme.

Pas këtyre vrasjeve fshihet karteli i drogës, ndërsa kushtet favorizojnë lulëzimin e kriminalitetit, pasi policia është ose inekzistente ose korruptuar dhe sistemi gjyqësor nuk funksionon!

Sipas Reuters, qyteti në fjalë doli i pari në listë dhe qyteti më i varfër i Amerikës, pasi 70% e banorëve jetojnë nën nivelin e varfërisë.

Këta janë pesë qytet më të rrezikshme në botë:
1. San Pedro Soula – Hondura
2. Akapulko – Meksikë
3. Karakas – Venezuelë
4. Ntistrito Sentral – Ondoudes
5. Torres – Meksikë

Komentoni këtë kuriozitet