Arinj polare elektronike ne vend te arinjve polare te vertete

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 17-11-2009

0

Arinj polare elektronike ne vend te arinjve polare te verteteArinj polare elektronike ne vend te arinjve polare te vertete. Zevendesimi i cuditshem ka ndodhur ne kopshtin zoologjik te St.

Louis te Missouri-t ne SHBA ku kafshet e rralla mungojne, por ato jane zevendesuar me “binjaket” e tyre elektronike per te mos lene kafazet bosh.

Ekzemplaret e kopshtit zoologjik kane ngordhur nje nga nje gjate viteve te fundit per shkaqe te ndryshme, cka ka bere qe drejtuesit e kopshtit te mendojne per nje zgjidhje me praktike.

Ne vitin 2005, ariu Churchill hengri nje cope plastike, ndersa 5 jave me pas infeksioni i mori jeten ariut Penny dhe dy kelysheve qe po rriteshin ne barkun e tij. Histori me tragjike per ariun Hope qe ngordhi pasi u prek nga kanceri.

“Trogolo Co” eshte kompania qe po furnizon me arinj kopshtin zoologjik. Gazeta “Huffington Post” shpjegon se drejtuesit e kopshtit nuk duan te zhgenjejne vizitoret e shumte, duke zgjedhur nje kafshe loder ne vend te kafazit bosh.

Komentoni këtë kuriozitet