Bill Gates adopton “ngrënësit e minjve”

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 13-05-2010

0

Bill Gates ka “adoptuar” një prej komuniteteve më të varfëra të shtetit të Biharit, një nga më të prapambeturat në Indi.

Fshati i tyre Gularia, është i njohur që banohet nga një kast “ngrënësish të minjve”.  Për shkak të një urie të vazhdueshme dhe të përmbytjeve shkatërruese, banorët shpesh detyrohen të ushqehen me minj.

Në kuadër të një misioni në Indi, Gates është impenjuar të japë asistencë sanitare në disa zona për 5 vitet e ardhshme.

Komentoni këtë kuriozitet