Breshka më e vogël se kokrra e rrushit

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 12-04-2011

0

Shumë kafshë të pazakonshme dhe interesante ndajnë këtë botë me ne. Për disa kemi dëgjuar, lexuar, i kemi parë, dhe për disa nga to nuk dimë se as ekzistojnë.

Me siguri shumë nuk kanë dëgjuar për breshkat që janë më të vogla se kokrra e rrushit.Breshka Tim është gjithsej 6 gramë e rëndë, dhe pesha e saj maksimale arrin deri në 500 gramë.

Breshka ekzotike Kleinmann, apo siç e quajnë breshka egjiptiane, ka vetëm një muaj. Ky lloj i breshkës ka origjinë nga Egjipti dhe Libia dhe mund të jetojë maksimalisht 10 vjet, transmetojnë mediet britanike.
Konsiderohet specie e rrezikuar dhe është në listën e kafshëve të mbrojtura.

Komentoni këtë kuriozitet