Bunker për të shpëtuar nga “fundi i botës”

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 22-05-2010

0

Ajo që është e njohur në mitologjinë botërore si “Arka e Nuhit”, që mundësoi ruajtjen e ADN-së së të gjitha gjallesave për të vazhduar jeta në tokë pas një përmbytje të madhe, të njëjtën gjë ka marr përsipër ta realizoj kompania amerikane Vivos, e cila ka ndërtuar disa bunker special, në mënyrë që para se gjithash njerëzit, të shpëtojnë nga shkatrimi i jetës në tokë që kërcënohet nga shumë faktorë si lufta nukleare, lufta biologjike, terrorizmi masiv, cunami global, “bombat” solare nga dielli, kometat, aktivizimi i shumë vullkaneve, termeteve, apo edhe nga parashikimet e fundit të jetës në tokë në vitin e afërt 2012.

Bunkerët janë shumë luksoz dhe secili nga ata kanë kushtuar nga 100 milion dollarë.

Ata janë të dizajnuar në atë mënyrë që në një atmosferë shtëpiake të jetojnë nga 200 vetë në një kohëzgjatje prej një viti, pa u munguar asgjë për veç se nuk do të mund te dilni prej aty për të shkuar me pushime.

httpv://www.youtube.com/watch?v=7T9heta_qLI&feature=player_embedded

Një bunker i tillë ka një sipërfaqe prej 1850 kuadratëve, posedon sistem për akumulimin e energjisë, puse për nxjerjen e ujit të pastër, filter të ajrit brenda, departament mjekësie dhe teknologjie, hapësira sportive, internet, televizorë LCD… edhe pse në këtë pikë shtrohet pyetja logjike se si mund të përdorin internet ose TV pas një sulmi nuklear, apo një përmbytje të madhe që do të ndodhte jasht tyre ?!

Megjithatë, kompania kaliforiane Vivos, tani më ka ndërtuar një rrjet objektesh të tilla në një thellesi 30-40 metra nën tokë, në disa pjesë të SHBA dhe tani janë duke i shitur ata dhe familjet që dëshirojnë të shpëtojnë në to, duhet të paguajn një çmim prej 50.000 dollarë për person, gjegjësisht 25.000 dollarë për një fëmije, kurse për kafshët shtëpiake që jetojnë me familjen, nuk paguhet aspak.

Misioni i kompanisë Vivos, nuk është thjeshtë krijimi i kushteve për mbijetesën e njerëzimit, por shkon edhe një hap më tej, duke menduar edhe në ruajtjen e ADN-së së shumë specieve tjera, me ç’rast do të ishin të nevojshme për një rilindje tjetër të jetës në tokë.

Komentoni këtë kuriozitet