DA14, Asteroidi qe do te “ferkoje” Token ne 15 Shkurtin e ardhshem

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 09-11-2012

1

Ne 15 Shkurtin e ardhshem, asteroidi me emrin e koduar DA14, me nje diameter prej 45 metrash dhe peshe 130.000 T, ose afersisht sa 5000 autobuze te medhenj, do t’i afrohet

Tokes ne nje distance prej 22.500 km. Kjo do te jete distanca me e afert qe nje asteroid i eshte afruar Tokes, sa i takon eres moderne. Gjithsesi, asgje per tu frikesuar sigurojne astronomet. Nga ana tjeter, mundesia qe ky asteroid te perplaset me Token, jane 0.031%, por e parashikuar kjo per vitin 2020, ose 2082. Studimi me nga afer i levizjes se ketij asteroidi, do tu jape mundesi astronomeve qe te perllogarisin me saktesi orbiten e tij te levizjes, per te perjashtuar me pas cdo dyshim per mundesine e takimit te saj me Token ne vitet e permendura me siper.

Komentet (1)

i mir koka ahahah :p se di qka me than falnu ahahah :p

Komentoni këtë kuriozitet