DA14, Asteroidi që do të “fërkoje” Token në 15 Shkurtin e ardhshëm

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 08-11-2012

0

Në15 Shkurtin e ardhshëm, asteroidi me emrin e koduar DA14, me një diameter prej 45 metrash dhe peshë 130.000 T, ose afërsisht sa 5000 autobuze të mëdhenj, do t’i afrohet
Tokës në një distancë prej 22.500 km. Kjo do të jetë distanca më e afërt që një asteroid i është afruar Tokës, sa i takon erës moderne. Gjithsesi, asgjë për t’u

frikësuar sigurojnë astronomet. Nga ana tjeter, mundësia që ky asteroid të përplaset me Token, janë 0.031%, por e parashikuar kjo për vitin 2020, ose 2082. Studimi më nga afërt i lëvizjes së këtij asteroidi, do t’u japë mundësi astronomeve që të përllogarisin me saktësi orbiten e tij të lëvizjes, për të përjashtuar më pas çdo dyshim për mundësine e takimit të saj me Token në vitet e përmendura më siper.

Komentoni këtë kuriozitet