A e dini pse “Deti i Vdekur” ka këtë emër?

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 28-07-2017

0

Shpesh e keni dëgjuar si emer “Deti i Vdekur”, apo ndoshta edhe e keni vizituar për pushime. Por, a iu ka shkuar mendja ta deshifroni pse e mban këtë emer?

Emeritmin nuk e ka marrë për ndonjë fatkeqësi njerëzore, por në ujrat e tij nuk zhvillohet jeta e gjallesave të tjera.
Deti i Vdekur ka marrë këtë emer nga përmbajtja të lartë e kripës, gjë që e bën të pamundur që jeta e gjallesave të lulëzojë në ujërat e tij.

Deti i Vdekur përmbanë rreth 33% krip dhe është afërsisht 8.6 herë më i kripur se një oqean, kështu duke fituar edhe pseudonimin

“Deti i Kripur.”
Deti i vdekur gjendet në mes Izraelit dhe Jordanisë.

Komentoni këtë kuriozitet