Gratë tradhtojnë si burrat, shkak Facebook-u dhe telenovelat

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 25-10-2012

0

Sipas një studimi të bërë dhe të cituar nga Wall Street Journal shihet se gratë janë në gjendje të tradhtojnë po aq sa burrat.Barazia e gjinive duket se po përhapet kudo: në punë, në ushtri, dhe sipas të dhënave të fundit, edhe në fushën e tradhtisë.

Sipas të dhënave të një studimi amerikan, burrat tradhtojnë në 23 për qind të rasteve, ndërsa gratë në 19 për qind. Një diferencë shumë e vogël kjo, po të kemi parasysh se 20 vjet më parë burrat tradhtarë ishin sa 2 -fishi i grave.Një problem i përhershëm i kërkuesve është se duhet të pyeten për besim ata njerëz të cilët gënjejnë bashkëshortët e tyre. Hulumtuesit në përgjithësi besojnë se numri i njerëzve që tradhtojnë është më i madh se këto shifra aktuale të paraqitura.

‘Miqësitë emocionale që kthehen në ato fizike janë pikat tradicionale të hyrjes për aferat e gruas’, thotë Peggy Drexler psikologe amerikane. Tashmë është e lehtë që këto lloj miqësish të zënë rrënjë në internet. Disa thonë se rrjetet sociale janë vetëm një shtytës i tradhtisë dhe se tradhtarët gjithmonë do të gjejnë mënyra për ta bërë një gjë të tillë.

Megjithatë, nëse dikush ju ka mbetur në mendje nga mbrëmja e maturës, sot shanset janë më të mira për ta gjetur atë person.

Barazia shihet edhe në aspektin cilësor të tradhëtisë

Sipas psikologes Drexler barazia në tradhti mes burrave e grave nuk është vetëm sasiore, por edhe cilësore. Sipas saj, gjithnjë e më shumë ka gra që jo vetëm tradhtojnë, por janë në kërkim të aventurave të reja.

Sipas studimi të ‘National Science Foundation’, faji për këtë i atribuohet modeleve sociale të rrëfyera përmes mjeteve të komunikimit, sidomos TV, që tregojnë vazhdimisht dhe në mënyrë të hapur skena seksi, një situatë të cilën psikologët e quajnë ‘mbivlerësim i tradhtisë’.

Kur spektatori familjarizohet në mënyrë progresive me tradhtinë, fillon ta konsiderojë një situatë normale.

Studiues të tjetër sugjerojnë se faji për shtimin e këtij fenomeni nuk është vetëm i ‘shtëpiakeve të dëshpëruara’ (seriali televiziv), por një rol të rëndësishëm në këtë aspekt luajnë edhe rrjetet sociale, të tilla si Facebook, që lehtësojnë situatat për krijimin e lidhjeve jashtëmartesore, sidomos te gratë.

Komentoni këtë kuriozitet