Ky është emri i bukur që po i vendoset vajzave në mbarë botën

Posted by Aida. M | Posted in Kuriozitete | Posted on 28-07-2017

0

Ekziston një emër i vajzave që i tejkalon gjithë të tjerët në listën mbarëbotërore të emrave- dhe ndoshta nuk është ai emër që prisni ju.

Duket sikur opsionet për emrat e foshnjave janë të pafundme – ka emra tradicionalë, emra të të famshmëve dhe emra ripërtrirës. Ka emra të gjatë, emra të shkurtë, emra dramatik dhe emra të thjeshtë. Por pa marrë parasysh sa opsione kemi në dispozicion, ka një emër që është bërë shtyllë rreth globit, transmeton Gazeta Shneta.

Sofia është emri më i zakonshëm për vajzat në një nëntë vende të mëdha, përfshirë Meksikën, Rusinë, Kilin, Estoninë dhe Sllovakinë. Emri dhe variantet e tij shfaqen gjithashtu në 25 emrat më të zakonshëm në dy të tretat e të gjitha vendeve që raportojnë statistikat e emrit të fëmijës. Laura Wattenberg kreu hulumtime duke mbledhur emrat e foshnjeve nga 49 vende. “Dominimi i këtij emri është mahnitës,” tha ajo.

Nuk është për t’u habitur që Sofja renditet aq e lartë sa i përket popullaritetit. Në fund të fundit, të gjithë nga ikonat klasike të Hollivudit, si Sophia Loren në Sofje Vergara, mbajnë disa versione të emrit. Përveç faktit se është vetëm një opsion i bukur, klasik, është gjithashtu tepër i gjithanshëm. Emri gjithashtu tejkalon barrierat fetare, duke u bërë një zgjedhje popullore për katolikët romakë, luteranët, myslimanët sunitë, presbiterët dhe të tjerë. Emri është i dallueshëm, por jo aq tradicional sa duket. Koha do të tregojë nëse emri do ta mbaj mbipopullaritetin e saj masiv, por tani për tani mund të themi që: Sofia është emri i foshnjës që është dëgjuar në mbarë botën.

Komentoni këtë kuriozitet