Macja mikesha e femrës,qeni mik i mashkullit

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 27-02-2011

0

Nëse qeni është miku më i mirë i mashkullit, macja duket se është mikja më e mirë e femrës.

Këtë fakt e konfirmon një studim i publikuar nga revista “Behavioural Processes”, të cilin e transmeton NOA, sipas së cilës, macja dhe qeni jo vetëm që arrin të ketë marrëdhënie me padronin, por arrin edhe ta manipulojë atë.

Ky manipulim arrihet duke përdorur teknika të tilla, të cilat o ti përdorte një fëmijë i sapolindur me nënën e vet.

Studimi i Universitetit të Vjenës, ka analizuar sjelljen e 41 maceve, duke vëzhguar mënyrën e të vepruarit dhe sjelljes me padronin, çka e ka konfirmuar ndikimin e tyre.

Komentoni këtë kuriozitet