NASA po publikë një seri fotografish dhe faktesh rreth trupave qiellorë të cilët më parë ajo i ka eksportuar me “mënyrën” e saj!

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 09-11-2012

0

 

Por, ajo që më shumë ka tërhequr vëmendjen e shkencëtarëve, është fotografia të MISTERE & LAJME jua paraqet, ku në të duket qartë një strukur cilindrike me dy objekte të vogla në formë sferike në të majtë të saj.

Struktura duket të jetë e lashtë dhe në një gjendje të g

jysmë kamufluar, për t’u përshtatur me sipërfaqen.
Deimos ka një rreze 6.2 km, ose 3.9 milje dhe struktura është rreth 1/8 e sipërfaqes.

Sigurisht që fotografia është origjinale dhe i përket NASA-s

Komentoni këtë kuriozitet