Në kërkim të jetës përtëj tokës .

Posted by G S | Posted in Kuriozitete | Posted on 19-07-2014

0

tokaPër vite me rradhë shumë studiues dhe zbulues janë munduar që të gjejnë jetë në planete të tjera të sistemit tonë djellor dhe jo vetëm. Një tregues i qartë për vjetërsine e tokës dhe jetës së hershme, janë dhe rezultatët që nxirren nga akujt mijëra vjeçar ne polin e veriot apo ne Antraktidë.

Studiuesit nga Kalifornia Mark Thiesen dhe Michael Lemonck kanë shkuar në polin e veriut me synimin për të gjetur prova me të cilat të mund të vërtëtojnë per jetën në miljona vjet para erës sonë.

Zbulimet ishin vërtetë mbreslënëse. Nga kampionët e marrë ne akull ata vërtëtuan se jeta në tokë ka mbi 5 milion vjet që egziston në forma shumë primitivë. Po faktë të rëja po dalin çdo ditë e më shume për egzistencën e jetës dhe në ndonjë planet tjetër të rruzullit tonë diellor, por për momëntin këto fakte janë akoma në fazën e vërtetimeve.

Komentoni këtë kuriozitet