Nga Japonia nje prove tjeter per ekzistencen e UFO-ve

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 12-03-2012

0

Në bregdetin Hara-yadori në terrenin e Ogasawara Etchuu-no-kami, një anije e çuditshme dukej në thellësi.

Disa peshkatare u qasën pran saj me varkat e tyre të vogla dhe më pas e nxorën në breg.
Sipas artikullit (historisë së ngjarjes), anija ishte rrumbullakët dhe ngjante me një lloj kutie (Ku-Hako) që përdoret për të djegur temjan.

Dimensionet e saj, ishin mbi 3 metra.
Në pjesën e sipërme të anijes, kishte dritare prej xhami (të kristalta) në stil rrjete, ndërsa pjesa e poshtme ishte e hekurt dhe shumë e fortë.

Duke vështruar nga dritaret prej xhami, peshkatarët panë në brendësi të anijes një femër të vdekur me karakteristika të çuditshme.

Flokët e saj ishin të kuqe me tufa të bardha (refleksione), ndërsa fytyra e saj ishte ngjyrë rozë.
Tek gjendej e shtirë e pa jetë, ajo mbante një kuti katrore, rreth 60 cm, ndërsa pranë saj ishte një shishe 3.5 litrash dhe dy pjesë të një majaje të panjohur.

Peshkatarët, pas këtij takimi kaq të mistershëm, të bazuar në dijet e tyre rreth legjendave të hershme të asaj epoke shkruan: “Kjo femër mund të jetë vajza e një mbreti i një vendi tjetër e cila mund të ketë dashuruar një burrë tjetër pas martesës së saj dhe u dënua me një ritual vdekjeje. Meqenëse ishte princeshë, ajo u vendos në këtë anije dhe ju fal fatit të detit, nëse do të shpëtonte përfundimisht.

Nëse ky version është i saktë, atëherë brenda në kutinë katrore (anije) duhet të jetë dhe koka e prerë e të dashurit të saj”.

Specialistët dhe shumë shkencëtar, si dhe shumë teoriciene e konsiderojnë kutine katrore si anije jashtëtokësore, pasi përveç ngjashmërisë me fotografite dhe me disqet e vetë UFO-t, në dorëshkrimet e shpëtuara nga peshkatarët të aso kohe, janë skicuar dhe simbolet e çuditshme të anijes.
Përkundrazi, arkeologët bëjnë fjalë për simbole të panjohur të folklorit Japonez.

Komentoni këtë kuriozitet