Peshkaqeni i bardhe rrezik per t’u zhdukur

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 22-02-2010

0

Peshkaqeni i madh i bardhe eshte ne rrezik te forte per t’u zhdukur.

Lajmin e ka bere te ditur nje studim i universitetit te Stanford, sipas te cilit ne te gjithe boten kane mbetur vetem 3500 ekzemplare, nje numer me i vogel edhe se i tigrave.

Duke ndjekur disa ekzemplare me ane te aparaturave te vendosura ne trup, u be e mundur percaktimi i kurseve te preferuara prej tyre.

Nga studimi rezultoi se keto kafshe jane ne gjendje te bejne mijera kilometra nga jugu ne veri te Paqesorit ose te shkoje nga Afrika e Jugut ne Australi dhe ktheheshin per 9 muaj.

Komentoni këtë kuriozitet