Pinguinet ne rrezik

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 30-09-2009

0

Pinguinet ne rrezikAlarmin e jep nje grup shkencetaresh argjentinas.Ndryshimet qe po ndodhin me klimen dhe peshkimi po i vendos para rrezikut pinguinet Magallanes.

70 % e ketyre kafsheve ka arritur  ne Punta Tombo ne Patagonine Argjentinase, kolonia kryesore e pinguineve ne kontinentin amerikan, ku me shume se 1 milione specie te tilla do te qendrojne deri ne shkurt per te nderruar lekuren, depozituar vezet dhe rritur te vegjelit.

Meshkuj jane te paret qe mberrijne dhe te cilet kujdesen per folete dhe pergatitjen per mberritjen e pinguineve femra, perpara se te nisen per te gjetur ushqim per partneren (pinguinet jane monogame) dhe per te vegjelit.

Studiuesit kan frike se ndryshimet klimatike edhe me peshkimin vazhdushem zvoglone sasine e peshqve te vegjel me te cilet ushqehen pinguinet, duke detyruar meshkujt te qendrojne ne kerkim te ushqimit per me shume kohe se sa u eshte dashur ne fillim.E gjithe kjo sjell probleme ne ushqyerjen e te vegjelve pinguin.

Komentoni këtë kuriozitet