Binjakët lindin në dy shtete të ndryshme

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 11-07-2012

0

Një nënë nga Northumberland ka lindur dy binjakë të ndarë në afat prej një ore e 39 minutash, edhe atë në dy shtete të ndryshme.

28-vjeçarja Donna Keenan, solli në jetë djalin Dylan Joseph në orën 22:00 në shtëpinë e saj në Wooler (Angli), ndërsa më pas u transportua me autoambulancë në një spital në Melrose (Skoci), ku në orën 23:39 lindi vajza Hannah Rose.

Binjaket kremtuan 102 vjetorin e lindjes

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 06-01-2012

0

Binjaket më të vjetra në botë Ena Piu dhe Lilyli Millword  kanë kremtuar të mërkurën e shkuar 102 vjetorin e lindjes

Ato sivjet kanë marrë dhuratë kopjen e librit të Guinnees-it me rekordet në botë ku është i shënuar emri i tyre

Çfarë bëjnë binjakët kur janë vetëm?

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 22-10-2011

0

Nëna e binjakëve vendosi kamerën në dhomën ku flenë fëmijët për të zbuluar se si njëri prej tyre arrin të ikë nga shtrati.

Binjakët “hartuan” mirë planin dhe “shkatërruan” dëshmitë. Derisa njëri niset për në aksion, fëmija tjetër ia ruan shpinën dhe bën roje.

Binjakët e ndryshëm

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 04-04-2011

0

Një problem i rrallë gjenetik ka prekur një 16-vjeçare e cila peshon 177 kg, ose 3 herë më shumë se… binjaku i saj.

Sophie Harris është shumë e kujdesshme për ushqimet e saj, por është shumë më e shëndoshë se vëllai Shane, i cili peshon vetëm 58 kg edhe pse ha më shumë.

Binjaket ndajnë të njëjtin tru dhe shikojnë me sytë e njëra tjetrës

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 23-11-2010

1

Binjaket siameze Krista dhe Tatiana janë të ngjitura në kokë dhe ndajnë të njëjtin tru. Megjithatë, ajo që ka mahnitur ekspertët e mjekësisë është fakti se Tatiana sheh nëpërmjet syve të Kristinës dhe e kundërta.

Binjaket katërvjeçare nga Kanadaja janë të ngjitura në talamus, pjesë e trurit e cila përcjellë funksionet motorike deri tek korja e trurit. Në këtë mënyrë motrat munden t’ia “dëgjojnë” njëra tjetrës mendimet dhe të shikojnë me sytë e njëra tjetrës.

Astrologjia ka lidhje me shëndetin

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 20-09-2010

0

Shumë mjekë gjatë punës së tyre e shfrytëzojnë astrologjinë. Konsiderohet se është shumë e rëndësishme që të bëhet një krahasim i horoskopit të mjekut dhe pacientit për të parë nëse nënshenjat e tyre janë në baraspeshë.

Me fjalë të tjera, nënshenjat e këtyre dy personave duhet t’i takojnë elementit të njëjtë (ujit, zjarrit, ajrit, tokës, ose metalit) dhe duhet të jenë në këtë aspekt të përputhura me njëra-tjetrës. 

Arinj polare elektronike ne vend te arinjve polare te vertete

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 17-11-2009

0

Arinj polare elektronike ne vend te arinjve polare te verteteArinj polare elektronike ne vend te arinjve polare te vertete. Zevendesimi i cuditshem ka ndodhur ne kopshtin zoologjik te St.

Louis te Missouri-t ne SHBA ku kafshet e rralla mungojne, por ato jane zevendesuar me “binjaket” e tyre elektronike per te mos lene kafazet bosh.

Ekzemplaret e kopshtit zoologjik kane ngordhur nje nga nje gjate viteve te fundit per shkaqe te ndryshme, cka ka bere qe drejtuesit e kopshtit te mendojne per nje zgjidhje me praktike.