Breshka e lindur me dy kokë

Posted by G S | Posted in Kuriozitete | Posted on 07-06-2014

0

breshkaNë botë ekzistojnë shumë fenomene anormale, fakte misterioze dhe të pashpjegueshme, për të cilat as shkenca nuk ka dhënë ende asnjë arsye logjike. Kemi dëgjuar për kafshë me karakteristika fizike të veçanta, njerëz të deformuar, fenomene paranormale etj. Një shembull se si natyra është e paparashikueshme është rasti i Thelmas dhe Louises, një breshkë deti me dy koka. Bëhet fjalë për një rast shumë të rrallë!

Gjeli “kalëroi” breshkën

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 01-11-2011

0

Kështu mbase sillet gjeli i cili “kalëron” breshkën.

Në videon e shkurtë mund të shihet se si breshka bartë gjelin në “samarin” e saj.

Breshka më e vogël se kokrra e rrushit

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 12-04-2011

0

Shumë kafshë të pazakonshme dhe interesante ndajnë këtë botë me ne. Për disa kemi dëgjuar, lexuar, i kemi parë, dhe për disa nga to nuk dimë se as ekzistojnë.

Me siguri shumë nuk kanë dëgjuar për breshkat që janë më të vogla se kokrra e rrushit.Breshka Tim është gjithsej 6 gramë e rëndë, dhe pesha e saj maksimale arrin deri në 500 gramë.

Breshka me dy koka

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 15-12-2010

0

Vizitorët e një parku natyror në Turqi kanë rastin të shohin një kafshë vërtetë të pazakontë – një breshkë me dy koka.

Binjakët siamez që jetojnë në një zhguall thjeshtë tërheqin vëmendjen e vizitorëve në rezervatin natyror në provincën Izmir të Turqisë.

Kafshët më të çuditëshme

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 23-12-2009

0

Para disa ditësh u zbulua rastësisht në Kinë një gjarpër me (një) këmbë në pjesën anësore të tij.

Por kjo kafshë e çuditëshme është vetëm një nga shumë të tjera që janë lokalizuar gjatë viteve të ndryshme, të cilat shpesh herë të krijojnë sa çudi po aq edhe admirim.

Kafshët e mëposhtme janë të pazakonshme por njëlloj të dashura me të tjerat:

Për indianët breshka është Zot

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 12-11-2009

0

Për indianët breshka është Zot Me qindra fshatarë indianë, në lindje të Indisë, kanë refuzuar të dorëzojnë një breshkë të autoritetet vendore, për shkak se besojnë që, mu ajo breshkë, është Zot.

Fshatarët nga katundet e largëta janë mbledhur në tempullin Kendrapar, në shtetin indian Orissa, ku kanë përgatitur rituale për nder të breshkës – ndërsa përpjekjet e autoriteteve vendore për t’ua marrë atë, kanë rezultuar të pasuksesshme.

“Kemi kërkuar nga fshatarët që të na e dorëzojnë breshkën, pasi mbajtja e saj është kundërligjore, mirëpo ata kanë refuzuar të bëjnë një gjë të tillë”, ka thënë P. K. Behera, zyrtar qeveritar për mbrojtjen e natyrës.