Gruaja kërkon divorc, gjykatësi i ofron martesë

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 19-12-2012

0

U paraqit në gjykatë për të marrë divorcin nga bashkëshorti, pasi kishte rënë më parë dakord me këtë të fundit, por gjykatësi i ofron “martesë”. Ky është rasti flagrant i regjistruar në Afganistan, ku si shumë sektorë të tjerë, edhe drejtësia është e kapluar nga korrupsioni.
Gruaja regjistroi bisedën e saj me gjykatësin për çështjen e divorcit. Ky i fundit i kërkoi 2 mijë dollarë në këmbim të shkurorëzimit. Ajo iu përgjigj se nuk kishte mundësi ku të gjente këtë shumë parash. Menjëherë më pas, gjykatësi i moshuar i propozon që të lidhë martesë me të në këmbim të marrjes së divorcit nga bashkëshorti, transmeton TCH.

Gruaja ka regjistruar 15 minuta të bisedës dhe audio-regjistrimi po bën xhiron në Afganistan. Gjyqtari i vendosur me shpatulla pas murit, deklaroi se propozimet e tij për martesë karshi gruas së re, ishin thjesht një shaka dhe se dhënien e divorcit për të e kishte vonuar për shkaqe procedurale.

Divorci, burri sharron në mes mobiliet

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 26-07-2012

0

Një bashkëshort i zemëruar është hakmarrë ndaj gruas së tij, pas kërkesës së saj për divorc, duke sharruar përgjysmë çdo mobilie dhe çdo objekt në shtëpinë e tyre.

Gruaja kishte kërkuar divorcin pasi ai kishte falimentuar. Kevin Fiore, 56 vjeç, shkaktoi një dëm prej 5 184 paundësh në shtëpinë e tyre 130 000 paund në Uerrington, Stafordshajër, në të cilën ai jetonte më gruan, Katrina.

Hotel për divorc

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 09-07-2012

0

Në një vend ku një në dy martesa përfundon me divorc, hapet një lloj i ri biznesi sidomos për ato çifte që duan ta mbyllin këtë procedurë sa më shpejt dhe pa dhimbje.

E gjithë kostoja shkon nga 3500 deri në 10.000 dollarë, ndërsa një divorc “tradicional” shkon deri në 20 mijë dollarë, raporton gazeta Shqip.Sistemi është testuar në Holandë dhe tani ka zbarkuar në hotelet luksoze në Amerikë

Hotel “Divorci”

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 30-05-2012

0

Mirëserdhët në hotel “Divorci”: ku të premten në mbrëmje bëni “chek-in” si një çift ende të martuar, ndërsa të dielën dilni beqarë dhe pa asnjë lloj impenjimi.

Amerika është e njohur për martesat e saj të rrufeshme dhe si kundërpërgjigje edhe tani mund të flasim për divorce të rrufeshme.

Divorci është i shkruar në ADN

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 27-02-2012

0

Ndërsa numri i divorceve në kohërat moderne është rritur në mënyrë të vazhdueshme, ritmi i jetës dhe liberalizmi janë fajësuar si shkaktarët kryesorë të shkatërrimit të familjeve.

Megjithatë, studiuesit tashmë kanë arritur një përfundim të ri… divorci mund të fshihet në gjenet e grave.

Divorci flash

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 18-03-2010

0

Pas divorcit të mëparshëm që mund të bëhej brenda tre muajsh, mbërrin në Francë “divorci flash”, edhe më i shpejtë.

Ideja është e ministres së Drejtësisë, Michele Alliot-Marie që ka propozuar një projektligj për të përshpejtuar procedurat e ndarjeve të cifteve që nuk kanë fëmijë të mitur ose pasardhës.

Si? Duke evituar të kalohet përpara gjykatësit.

Gratë: Jemi më të lumtura pa burrat

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 16-11-2009

0

Gratë: Jemi më të lumtura pa burratLajme aspak të mira vijnë për meshkujt anekënd botës. Pjesa më madhe e femrave tani parapëlqejnë të jetojnë vetëm, ndryshe nga meshkujt që nuk duan të jetojnë vetëm.

Shumica e femrave në botë preferojnë të mos martohen: një shtëpi, një punë shumë e paguar dhe një miqësi e mirë i bën ato të mos e ndiejnë më nevojën e një mashkulli në krah.

Por jo vetëm kaq, edhe nëse kërkesat e tyre shkojnë më tej, për shembull, në sjelljen në jetë të ndonjë fëmije sot nuk është e nevojshme të jesh e martuar.