Fiksimi ndaj Facebook-u me i forte se ai ndaj seksit

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 12-10-2012

0

Nuk i rezistoni dot “thirrjes” se Facebook-ut? Do i konfirmoni rezultatet e studimit te Universitetit te Chicago-s.

Ata kane kryer studimin ne Gjermani tek persona me moshe nga 18-85 vjeç. Rezultatet treguan se këta persona kishin një dëshirë me te madhe për t’u futur ne rrjetet sociale sesa për te bere dashuri apo për te pire duhan. E thënë ndryshe mungesa e seksit kalohej me lehte sesa ajo e Facebook-ut.

Rrjeti social Facebook, “si një drogë”

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 11-10-2012

0

Rrjeti social Facebook, është më i rëndësishëm dhe më tundues se marrëdhëniet seksuale e duhani.
Ky është përfundimi i një studimi të ri i Universitetit të Chicagos të cilën morën në analizë 250 persona nga 18 në 85 vjeç, të cilët tregonin se dëshira për të shkruajtur statuse, mesazhe apo për të postuar foto ishte më e fortë se çdo gjë. 7 herë në ditë, për një javë rresht, vullnetarëve iu kërkua që të tregonin dëshirat e tyre dhe sa të forta ishin ato.

Ata dolën në prëfundimin se të qëndroje larg Facebook-ut, Twitter-it e rrjeteve të tjera sociale, ishte gjëja më e vështirë. Wilhelm Hofmann, kryetar i grupit të studiuesve thotë se duke se rrjeti social ka më shumë akses se “ngacmuesit” e tjerë, është e vështirë ta refuzosh. “Është e vështirë t’i rezistosh. Mjafton të mendosh që është pa pagesë të qëndrosh gjithë kohën në Facebook”,- thotë ai.

Nëse nuk ke Facebook je psikopat !

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 02-08-2012

0

Çdonjëri i cili nuk ka një akount të tij personal në Facebook është psikopat.

Sipas psikologut gjerman Christoph Mueller i cili supozon se niveli i veprimtarisë njerëzore në rrjetet sociale në internet mund të rezultojë me një progres mjaft pozitiv të zhvillimit të tij mendor.

Bie vlera e “Facebook”, oligarku humb 300 milionë USD në 24 orë

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 24-05-2012

0

Vlera e rrjetit social “Facebook” në bursa po bie ndjeshëm dhe ekspertët nuk parashikojnë orë të mira në vazhdim për themeluesit e tij, Mark Zukerberg në Wall Street.

“Facebook” ka humbur 3,20 për qind të vlerës dhe një nga shkaqet e rënies së vlerës së tij është “Morgan Stanley”, banka amerikane e cila pësoi humbje 2-miliardëshe pak ditë më parë.

Yahoo padit Facebook

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 14-03-2012

0

Kompania Yahoo paditi rrjetin social, Facebook për 10 patenta që përfshijnë metoda dhe sisteme reklamimi në internet.

Sipas mediave amerikane padia është bërë në gjykatën federale të San Hozes në Kaliforni. Padia përbën betejën e parë ligjore mes gjigandëve teknologjik në median sociale si dhe një përshkallëzim të përballjeve për patentat që kanë përfshirë edhe kolosë të tjerë si Apple, Samsung apo Motorola.

Në Facebook zbuluan se janë të martuara për të njëjtin mashkull

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 10-03-2012

0

Dy gra amerikane kanë zbuluar se janë të martuara për të njëjtin mashkull pasi njërës prej tyre në Facebook iu paraqit emri i gruas tjetër në listën e “njerëzve të cilët ndoshta i njihni”, njoftoi prokuroria amerikane.

Si njoftojnë mediumet amerikane, bashkëshortja me të cilën burri një kohë të gjatë nuk ishte në kontakt, klikoi në link dhe zbuloi faqen e Facebookut me foto të çiftit tjetër me tortën e martesës, thuhet në dokumentet e prokurorisë së shtetit Washington.

Vendi më i famshëm në Facebook

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 28-12-2011

0

Aplikacionet që të lejojnë tu tregosh miqve të tu në Facebook apo Twitter se ku ndodhesh po rriten gjithmonë e më shumë në sasi dhe cilësi. Rrjedhimisht po rritet gjithmonë e më shumë edhe përdorimi i tyre nga fansat e këtyre rrjeteve shoqërore.

Duket se aeroportet janë vendet ku njerëzit përdorin më shumë këto aplikacione për arsye se kanë më shumë kohë të lirë për tu marrë me vogëlsira si pasojë e pritjeve të fluturimeve dhe për arsye se udhëtimet të bëjnë më interesant.