Një letër e nënshkruar nga një fëmijë vë në lëvizje Google

Posted by G S | Posted in Kuriozitete | Posted on 26-06-2014

0

cool-google-backgroundsBabai i Katie është punonjës i Mountain View dhe ditën e vetme që kishtë të lirë ishtë dita e shtunë.

Me ditëlindjen e babait, Katie, vendos ti bëjë një letër shefit të babait të saj që ti japë dhe të Mërkurren pushim nga që është dhe ditëlindja e tij.

Letra arriti në tavolinën e shefit egzekutiv të Google Daniel Shiplacoff. Në vënd që ta injorojë atë ai bëri të kundërtën, ju përgjigj Katias duke i dhënë leje të atit jo vetëm të mërkurren por gjithë javën.

Letra e Katie shkruhej kështu :

I dashur punonjës i Google. Babai im ka vetëm një ditë pushim gjatë gjithe javës vetën ditën e shtunë. Ju lutëm bëni që këtë javë të ketë dhe të mërkurren nga që është dhe ditëlindja e tij.
Faleminderit. Katie.

Shiplacoff merr një letër dhe personalisht përgjigjet: E dashur Karie. Faleminderit për letrën tuaj. Babai juaj punon shumë për të hartuar shumë gjëra të bukura për Google dhe për të gjithë botën. Me rastin e ditëlindjes së tij dhe duke vlersuar rëndësine e të pasurit një të mërkurrë të lire, ne do ti japim gjithë javën pushim babait tuaj. Daniel Shiplacoff

Google mbështet kampionatin botëror

Posted by G S | Posted in Kuriozitete | Posted on 19-06-2014

0

0Brazil – Kroaci ishte ndeshja e cila do të bëjë hapjen e kampionatit botëror Brazil 2014.

Dhe Google është bashkuar me këtë eveniment duke u prezantuar me një logo të re e cila përmban disa simbole të vëndit pritës të këtij evenimenti siç është Brazili.

Google këtë herë eshte prezantuar më 2 topa njëri jeshil dhe tjetri i verdhë që sillen në këmbët e logos së famshme të Google duket mos harruar dhe disa simbole të tjera të Brazilit.

Nuk është thjeshte një logo. Nëse klikoni në të do të paraqitet kalendari i të gjitha ndeshjeve si dhe rezultatet dhe golat.

“Google”, aplikacion hartash për “iPhone 5”

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 14-12-2012

1

“Google” publikoi ditën e enjte aplikacionin e tij të ri të hartave për “iPhone 5”, pas ankesave të shumta për pasaktësi në aplikacionin e zhvilluar prej “Apple”.

Në versionin e fundit të smartphone më popullor në botë, kompania e themeluar nga Steve Jobs vendosi që të mos varej më nga “Google”, duke preferuar që të zhvillonte vetë hartat e saj.

Megjithatë, shumë përdorues u ankuan në vijëmsi për pasaktësi të shumta, me pozicionimin e vendndodhjen e rrugëve dhe objekteve të shumta në hartë.Si rrjedhojë, “Google” vendosi që të hedhë në treg edhe aplikacionin e kuzifuar më parë vetëm për pajisjet “Android”.Sipas analistëve të tregut, publikimi i këtij aplikacioni pritet të rezultojë popullor, por këtë herë, “Google” duhet të përballet me konkurrencën e “Nokia”-s, kompanisë finlandeze që së fundmi zhvilloi me sukses një aplikacion falas hartash për “iPhone”.

Google Adwords, 1 miliard euro borxh për taksat në Francë

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 04-11-2012

0

Google ka një borxh rekord për shërbimin e tij Google Adwords me tatimet në Francë, ka plot një miliard euro. Kushti është detyrim, duke pare se motori i kërkimit e ka mohuar këtë lajm, por artikulli i botuar në të përjavshmen Canard Enchaine ka bërë shume bujë dhe është përhapur shpejt në të gjithë botën.
Kreu në fjalë ka cituar një burim anonim brenda Inland Revenue rreth hetimit të hapur kundër kompanise së Mountain View. Në qënder të hetimit qenka praktika e Google për të ngarkuar reklamuesit franceze përmes selisë qëndrore europiane në Irlande, që sipas akuzes ka synimin të mos paguajë taksat në Francë.

Ligjet për lirinë e tregtisë brënda BE-se në përgjithësi lejojnë kompanitë të shesin lirisht mes një tregu komunitar dhe një tjetri. Gazeta zbulon gjithashtu që administrata e taksave franceze i ka dërguar një leter Google duke njoftuar kërkesën për 1 miliard euro të taksave të papaguara.

Një zëdhënës për google Franca ka mohuar këtë lajm :”Google nuk ka marrë asnjë kërkesë nga administrata e taksave franceze”, deklaroi ai. Ndërsa për botimin e të përjavshmes Canard Enchaine nuk dha asnjë koment. Autoritetet e taksave franceze në këtë mënyrë kanë paralajmeruar para se të marrin një vendim përfundimtar, që mund të jetë objekt i ndonjë sfide në gjyq nëse nuk pranohet nga pala kundërshtare, thonë këshilltarët fiskale.

“Kemi bashkëpunuar dhe do të vazhdojmë t’a bëjmë me autoritetët franceze. Google të respektojë ligjet tatimorë të çdo kombi ku operon, si edhe të ligjëve europiane”, – tha një zëdhënës.

Sipas deklaratave të kompanise, të gjitha selite europiane janë vetëm qëndra mbështetëse për atë irlandezën, që leshon faturat për reklamuesit.

Edhe dy vjet më parë, Google ngjalli polemika për taksa të papaguara në Angli, madje dhe në Francë kur vetë presidenti i atëhershëm Sarkozy bëri deklarata publike për taksa të larta për motorin e kërkimit dhe faqe të tjera.

 

Humbje drastike, “Google” jashtë burse

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 19-10-2012

0

Tregëtimi i aksioneve të “Google” në bursa u pezullua, pasi një faqe interneti publikoi të dhënat e tremujorit të tretë të gjigantëve të internetit në faqen e tij në mënyrë të parakohshme.  Gjatë këtij tremujori, të ardhurat e “Google” kane regjistruar një rënie prej 20% krahasuar me të njëjtën peridhë të një viti më parë, duke rënë në 2,18 miliardë dollarë.

Një shifër e tillë është edhe më e ulët se parashikimet negative të ekspertëve. “Google” fajësoi kompaninë “RR Donnelly” për publikimin e një të dhëne jopërfundimtare të paautorizuar, përpara mbylljes së bursave dhe afatit kur duhet te publikohej raporti i plote. Si rrjedhojë e këtij gabimi, aksionet e kompanisë pësuan një rënie prej 9% në tregje, duke detyruar “Google” që të pezullonte transaksionet, me nje kosto prej qindra milione dollaresh per kompanine. Në një komunikatë, motori i kërkimit më popular në botë informoi: “Kemi kërkuar pezullimin e transaksioneve tona në “Nasdaq”, ndërsa përgatitemi të finalizojmë dokumentin. Pasi të finalizohet, do të publikojmë të dhënat e plota për të ardhurat tona, duke rifituar edhe transaksionet e zakonshme të aksioneve”. burimi:top-channel.tv

Zbuloni sa vleni për “Facebook” e “Google”

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 13-10-2012

0

Një aplikacion i ri në internet i jep kujtdo mundësinë që të shikojë se sa para fiton “Google” dhe “Facebook” nëpërmjet përdorimit të të dhënave të tij.

I sapohedhur në rrjet për versionet e lundrimit “Firefox” dhe “Chrome”, “Privacyfix” skanon dhe gjurmon aktivitetin online dhe të dhënat e llogarisë, që përdoren nga dy gjigantët e internetit për arritjen e përfitimeve jashtëzakonisht të larta nga reklamat.

What do you Love?, projekti më i ri nga Google

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 14-07-2011

0

Shërbimi kishte filluar të eksperimentohej që në qershor, ndërsa tani është gati për debutimin real. “What do you Love?” është një interpretim i ri i konceptit të Google Search, si motor kërkimi. Emri romantik i shërbimit në fakt ka të bëjë pak me rezultatin, por efekti ka qenë i garantuar.

“What do you Love?” në plan të parë funksionon si një motor kërkimi tradicional.