I kruhej veshi, kishte merimangë brenda

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 21-09-2012

0

Një grua kineze kishte prej disa ditësh kruarje veshi të forta dhe u shokua kur doktorët zbuluan se një merimangë kishte hyrë brenda tij.

Pesë ditë më parë, kur zonja Lee ishte në gjumë, merimanga i kishte hyrë në vesh dhe që nga ajo ditë kishte kruarje të shpeshta.

Merimanga që buzëqesh

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 18-05-2012

1

Njihuni me merimangën e vetme në botë që menjëherë sapo e sheh të bën për të qeshur, gjë që nuk ndodh zakonisht me merimangat e tjera, të cilat janë fobia e shumë njerëzve. Kjo është merimanga e ashtuquajtur “Fytyra e lumtur”.

Krijesa e vogël, këtë  nofkë e ka marrë për shkak të shenjave të çuditshme në trupin e saj, të cilat të krijojë idenë e një fytyre që është duke buzëqeshur.

Merimanga që ha gjarpër për “mëngjes”

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 02-03-2012

2

Nëse vuani nga Araknofobia, ju do të dëshironi të qëndronit larg aplikimit për punë në këtë kompani afrkanojugore, sepse merimangat këtu janë aq të tmerrshme saqë hanë gjarpërinj për “mëngjes”, transmeton njoftimin Starti.

Një sekretare zyre u përball me një pamje të tillë kur mbërriti në punë. Tania Robertson mbërriti në firmën elektrike të quajtur “Bloemfontein” kur në anë të tavolinës së saj shikoi një gjarpër të mbërthyer në rrjetën e merimangës ndërkohë që grabitqari nxitonte për të ngrënë “mëngjesin”.

Merimanga për rekord!

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 14-11-2011

0

Artisti Adam Lee krijoi një skulpturë interesante.

Ai përndryshe vuan nga arahnfobina. Ndërsa, për të krijuar veprën për librin e rekordeve Guinness, iu deshën saktë 2975 balona.

Zbulohet merimanga më e madhe në botë

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 24-10-2009

1

Zbulohet merimanga më e madhe në botëTrupi i merimangës “Nephila Komaci”, e cila është gjetur në ishullin afrikan të Madagaskarit, arrin madhësinë e 12 centimetrave, gati sa pëllëmba e dorës së njeriut. Ndërsa rrjeta e kësaj merimange mund të kapë diametrin e 1 metri.

Kjo lloj merimange i përket familjes Nephila, e cila është një familje merimangash që arrin të prodhojë rrjeta me ngjyra mëndafshi dhe ari. “Merimangat femra të familjes Nephila janë merimangat më të mëdha që janë gjetur ndonjëherë nga ndonjë biolog.

Ne jemi shumë të kënaqur që e gjetëm prototipin më të madh që është zbuluar ndonjëherë”, pohoi biologu slloven Kuntner.