Dy shpërthime të njëkohshme në Diell

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 29-01-2011

0

Në Diellin tonë dje kanë ndodhur dy shpërthime të njëkohshme, gjë që, sipas astronomëve, ndodh shumë rrallë.

Agjencia amerikane për hulumtime kozmike, NASA ka publikuar incizimin e kësaj dukurie, në të cilin shihen të dy shpërthimet në dy anë të kundërta të Diellit.

Alarmi i rrejshëm i aparatit ka shkaktuar vonese ne fluturimin e dy astronautëve

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 24-11-2009

0

Alarmi i rrejshëm i aparatit ka shkaktuar vonese ne fluturimin e dy astronautëvAlarmi i rrejshëm i aparatit për shtypje ne Stacionin ndërkombëtar te gjithësisë, ka shkaktuar vonese ne fluturimin e dy astronautëve te anijes kozmike amerikane Atlantis.

Ky alarm ne mënyrë automatike e ka mbyllur sistemin e ventilimit, mirëpo se shpejti qendra e kontrollit ne Hjuston ka zbuluar se behet fjale për alarm te rrejshem.

Incidenti e ka shkurtuar daljen ne orbite për 30 minuta dhe tani duhet te zgjasë gjashte ore, ka precizuar NASA.

NASA-s: Niveli i oqeaneve më i lartë se 7 metra

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 26-10-2009

0

NASA-s: Niveli i oqeaneve më i lartë se 7 metraHansen është një figurë historike e studimeve mbi ngrohjen globale që me angazhimin e tij të fortë shoqëror e ka çuar debatin mbi ndryshimin e klimës jashtë qarqeve të shkencëtarëve duke u mbështetur fort nga publiku dhe institucionet e tjera të larta. E thërrasin “babai i ngrohjes globale”.

Në fakt, deri më tani James Hansen, 68 vjeç, 28 prej të cilave i ka shpenzuar për Institutin Hapësinor Goddard për Studimet e NASA-s, i ka gjetur të gjitha parashikimet. Në vitin 1981 shkroi se dekadën e ardhshme do të bënte më nxehtë dhe parashikimi i tij u vërtetua.

Pastaj në fillim të viteve ‘90, tha që dhjetëvjeçari i parë i shekullit të ri do ta kalonte rekordin e mëparshëm. Edhe këtë herë faktet i dhanë të drejtë.