Pinguinët e shpëtuar rikthehen në det

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 09-12-2011

0

Pllaquritjet e këmbëve të tyre janë aq të shpejta sa këmbët e tyre mund të ecin për këto pinguinë të gëzuar kanë arsye se përse duhet të jenë kaq të lumtur.

Fluturimi i tyre me kënaqësi drejt bregut të detit në plazhin e Malit Maunganui në Tauranga, Zelandë e Re, ka ndjekur pothuajse dy muaj robëri.

Vendi ku pinguinët tejkalojnë njerëzit

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 26-10-2011

0

Me njeriun e shtatë miliardë që lindi përpara disa ditësh, nuk ka asnjë specie gjitari më të shumtë se “homo sapiens”.

Megjithatë, ekziston një vend ku njeriu nuk është banori kryesor, ishujt Falkland ose të quajtur ndryshe Malvinas në spanjisht.

Pinguinët vjedhin gurë!

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 24-10-2011

0

Çdokush do të mendonte se pinguinët janë të këndshëm e të pasherr por në një emision televiziv “BBC” ka treguar se ata e anë edhe anën e tyre “kriminale”. Meshkujt pinguinë ndërtojnë çerdhen e fermat zgjedhin meshkujt që  kanë ndërtuar më së miri çerdhen.

Edhe pse duken gurë të rëndomtë, çerdhja duhet të ndërtohet nga gurët më të mirë. Për at bërë këtë pinguinët meshkuj detyrohen që gurë të vjedhin nga të tjerët.

Pinguinët, si valë zanore kundër akullit

Posted by deoni | Posted in Kuriozitete | Posted on 09-06-2011

0

Zbulohet sekreti se si pinguinët kordinojnë lëvizjet e tyre për t’i mbijetuar dimrave të ashpër të Antarktidës.

Kërkuesit e Universitetit të Erlangen-Nuremberg i kanë krahasuar me valët zanore spostimet që bëjnë pinguinët për të evituar që një ekzemplar i caktuar të mbetet gjithnjë në të ftohtë.

Pinguinët si Babagjyshë

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 22-12-2009

0

Pinguinët si BabagjyshëNë Japoni, pesë pinguinë janë duke i mahnitur vizitorët e akuariumit të hapur në pjesën jugperndimore të vendit, me paradën e tyre, të veshur me kostumet e babadimrit.

Pesë pinguinët e këtij lloji karakterizohen me shirita dhe të pika të zeza në kraharor, janë motra dhe vllezër. Më i riu nga to, i cili quhet Koegiroh, sapo ka mbushur 2 vjet.

Pinguinët shpesh nxirren jashtë nga punonjësit e parkut për të marrë ajër të pastër, për ushtrime dhe për të takuar vizitorët. Tani ata kanë veshur kostumet e Babagjyshit nga punonjësit e akuariumit.

Pinguinet ne rrezik

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 30-09-2009

0

Pinguinet ne rrezikAlarmin e jep nje grup shkencetaresh argjentinas.Ndryshimet qe po ndodhin me klimen dhe peshkimi po i vendos para rrezikut pinguinet Magallanes.

70 % e ketyre kafsheve ka arritur  ne Punta Tombo ne Patagonine Argjentinase, kolonia kryesore e pinguineve ne kontinentin amerikan, ku me shume se 1 milione specie te tilla do te qendrojne deri ne shkurt per te nderruar lekuren, depozituar vezet dhe rritur te vegjelit.

Meshkuj jane te paret qe mberrijne dhe te cilet kujdesen per folete dhe pergatitjen per mberritjen e pinguineve femra, perpara se te nisen per te gjetur ushqim per partneren (pinguinet jane monogame) dhe per te vegjelit.