Tiramisuja që peshon 1.075

Posted by admin | Posted in Kuriozitete | Posted on 01-11-2009

0

Tiramisuja që peshon 1.075 Keku tiramisu  më e madh në botë, i cili peshon 1.075 kilogramë, është paraqitur në Francë dhe është regjistruar në Librin e Rekordeve Guinness.

Rekordi i deritanishëm ka qenë tiramisuja nga Zvicra e cila ka peshuar 782 kilogramë.

Keku i ri gjigant është krijuar nga dhjetëra pastiçerë, natën në mes të enjtes dhe të premtes, në kuadër të panairit të çokollatës në qytetin francez Villeurbanne, afër Lyonit.

Për ta bërë atë janë shpenzuar 300 kilogramë djathë të llojit mascarpone, 60 kilogramë gjalpë të ëmbël, 108 kilogramë biskota, 192 kilogramë sheqer, 3.8 kilogramë kakao pluhur, 12 kilogramë çokollatë, 120 litra ujë, nëntë litra kafe, 18 litra verë…

Komentoni këtë kuriozitet